WordPresslicious или как започна нашата приказка!

wordpress съвети

WordPresslicious! – малко за Страхотният WordPress
|BoutiqSociall Insights ♥ №1|

Възможно ли е да реализираме всеки проект в главата си само с WordPress?

И на нас ни звучеше доста невероятно, че това ще проработи за направата на добър сайт за онлайн пазаруване, особено когато човек е запознат с първоначалното предназначение на WordPress като система за публикуване на статии в блогове. Но това далеч не е всичко и се оказва, че с повече познания и малко търпение, абсолютно всеки може да създава, изгражда и запечатва завинаги в мрежата всяка идея, колкото и смела да изглежда на пръв поглед – от малко гаражно магазинче до огромен сайт за пазаруване с над 25 000 продукта като BoutiqSociall.

Всеки има място на глобалния пазар, така че бъдете смели и започнете още днес! Защо ви споделяме търговските си тайни? А защо не! Добре, но все има някаква причина, в България всички крият търговските си тайни като красива секси любовница, която трябва да се пази от очите на масовата публика. Хубаво тогава, ето няколко внимателно подбрани причини за успокоение на всички скептици:

1.BoutiqSociall не е магазин, а е шопинг общност. Това е платформа за споделяне на опит и при положение, че го повтаряме непрекъснато, искаме да сме спокойни, че сме първите, които наистина споделят! И ще бъде точно така по отношение на всичко. Ще се радваме да ни пишете за всичко и стига да можем да ви помогнем компетентно, ще го направим.

2.BoutiqSociall не се страхува от конкуренцията, а от недоверието и завистта. За нас най-важното е потребителите да са щастливи и ако сте посетили сайта само за да ни проверите като конкурент, то поне можем да ви разкрием всички карти, така че следващия път когато се върнете да е защото простo сте си харесали онази готина блузка от Asos…! И в името на потребителя – BoutiqSociall не предлага все още стоки от BG бутици и магазини, но ако някой желае да започне подобна инициатива, ще се радваме да го направи – самостоятелно или съвместно с нас! 

3. Ние се учим от вас и вие от нас само и единствено, за да ставаме по-добри! Мислете концептуално, онлайн търговията е огромен лост за събуждане и стабилизиране на икономиката в страната ни! Това е най-евтиният, най-бърз начин да стигнете до това, което търсите! Ще кажете „Но ние чакаме, докато получим продукта много повече“ – Да, но пък колко обикаляте по магазините докато го намерите и ви хареса? Ние мислим, че е повече, но ако сте по-организирани от нас, то поне точно толкова – 1 ден! Това е точно времето за доставка в рамките на България, благодарение на страхотното куриерско обслужване, което предлагат фирми като Еконт Експрес (не сме запознати с останалите, но Еконт предлагат уникални услуги, наистина!)

4. Всяка хубава идея се нуждае от малко помощ – повече хубави идеи= повече щастливи онлайн потребители, които са спокойни да пазаруват от Интернет. Точно това е нашата цел №1!

И така, как го направихме ние? Напълно сме готови да разкрием тайните от кухнята си и всички магически заклинания за успех, точно толкова открито и искрено, колкото сме и по отношение на всичко останало в BoutiqSociall!

ИНВЕСТИЦИЯТА

Ако сте мъдър търговец, значи сте започнали с този въпрос. Можете да закупите WordPress за точно 0лв. и 0,50ст – за кафето докато се инсталира. Преди това, разбира се, трябва да сте закупили хостинг пакет, ние си предлагаме нашият страхотен хостинг доставчик с 10 години опит и уникален съпорт (поддръжка и техническо съдействие :). Плановете, които предлагат са от 90пв./година. За ваша справка BoutiqSociall използва Бизнес пакета и засега сме доволни, като се има предвид мащаба на магазина и трафика, който генерираме. Закупувате също така и име за вашия сайт (т.нар. „домейн“ www.website.com), който ще ви струва около 20лв. С това начало остава да вложите единствено вашето време и желание да се научите на всички WordPress заклинания, а те не са малко, за съжаление. Но пък границите, които поставят за вашата фантазия и идеи са .. според нас няма такива. Уверете се сами, като разгледате някои от нашите любими теми и плъгини в  ThemeForest

WORDPRESS THEMES  – ТЕМИ И ДИЗАЙН НА САЙТА

След като инсталирате WordPress на своя нов сайт (само да вметнем, че ако сте си закупили хостинг пакет от ICN.бг, то те предлагат услугите на Softaculous – ситема, която ще конфигурира вашия WordPress вместо вас), първото нещо, което ще трябва да решите е как да изглежда сайта. Прекрасен момент, в който се ровите сред хилядите теми и дизайни в ThemeForest , докато намерите най-подходящата за вашата цел. Споделяме с вас някой от любимите ни теми директно от кухнята:

1. Une_Boutique – Това е една от темите, които използваме в BoutiqSociall. За нашето око тя носи истинска наслада, можем да я сравним с шоколад – красива, елегантна, със сложен аромат, но пък ако си професионалист от нея можеш да направиш наистина всичко.

2. Flatsome – Прекрасна шопинг тема, с много екстри за максимално приятно и ползотворно ползване от потребителя. Рецептата тук би била може би сандвич. Всичко е просто, лесно е за намиране и не отнема време, но пък що се отнася до целта ви да не останете гладни, всичко ви е гарантирано.

3.  Border – Просто много ни харесва, да не говорим за авторите и подръжката! Артистична, оптимизирана и бърза тема, която да ви пренесе в света на изкуството, точно като малък добре изпипан десерт, направен с любов.

WORDPRESS PLUGINS – ФУНКЦИОНАЛНОСТИ

Когато говорим за онлайн търговия в WordPress, няма какво да мислите повече, необходимо е да свалите и инсталирате един плъгин – Woocommerce. Това е onestopshop. Проблемът възниква, когато нещата се усложнят или когато искате да поглезите потребителите си и да им създадете уникално преживяване. Тогава започват да придобиват все по-голямо значение платените Pro подобрения за вашия Woocommerce  магазин. Ето няколко, които ние използваме в BoutiqSociall:

1. Ajax Search – задължителна подправка в рецептата ви, без сол не може, нито без добър начин за сортиране на продуктите без презареждане на страниците всеки път.

2. Woocommerce Dynamic Pricing – Когато видите какво може да направи този простичък плъгин в главата ви ще се чуе „О, да, оооо да!“ Без промоциите и отстъпките и безкрайно многото им вариации, които предлага плъгинът, магазинът ви ще бъде като ястие без чиния – страхотно, но като няма вид…невървежно и толкова.

3. Reward/ Loyalty System – Това е дълга тема за развиване, но за нас като шопинг общност е добър начин да предложим възнаграждение за лоялните си потребители, които ни посещават, активно споделят мнение и опит и пазаруват с удоволствие чрез нас.

4. Други глезотийки – менюта, тракинг на активността по сайта и мн, др. Има толкова много, че ще ни отнеме твърде много време да ги изброим, но ако знаете какво искате не мисля, че ще се затрудните да го намерите в ThemeForest. Според нас това е мястото, където трябва да прекарвате времето си, с изключение на сама директория на WordPress, в която между другото препоръчваме много да се внимава, ако не сте ИТ специалист с добър опит, защото пораженията след лошо написан безплатен плъгин могат да са ГОЛЕМИ. Повярвайте ни, знаем 🙂

 И ТАКА…ПРИЯТНО ХАПВАНЕ!

Много се надяваме да сме задоволили любопитството ви по отношение на WordPress или поне да сме го удвоили! Ще се радваме да ни пишете и да споделяте вашите идеи, може да сме толкова очаровани от тях, че да ви помогнем да ги реализирате без да искаме нищо в замяна, е .. добре, ако искате много да ни почерпите едно кафе, ще приемем, разбира се! Пишете ни също, ако имате въпроси, или много ви интересува нещо, свързано с Worpress – тема, плъгин, проблеми, или се чудите за някой въпрос и не знаете откъде да почнете. Съвсем възможно е да сме го срещали и ние и ще се радваме да помогнем с някоя несъвършена статия, написана от сърце!

Автор: Йоанна, Екипът на BoutiqSociall

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.